Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hochpustertal Kelet-Tirol

2009.02.17

Kép Galitzenklamm 

Lienztől néhány kilométerre Amlachnál balra kanyarodva találjuk  a híres és közkedvelt kirándulóhelyet a Glitzenklamm nevű szurdokot. Jól kiépített  turistaúton, fahidakon át vezet a kb. másfél órás  sétánk, melynek során a hatalmas sziklák között vízesésekben, a Galitzenbach lezúduló vízének őserejében  gyönyörködhetünk.
Nyitvatartás május közepétől szeptember végéig 10-17 óráig, július 1-től augusztus 31-ig 9-18 óráig. 

 

Film Vadaspark - Assling 

A Lienz és Sillian között található vadaspark festői környezetben (nem költői túlzás) található, közvetlenül a nyári ródlipálya mellett. Ha nem autóval közelítjük meg, akkor a feljutás felér egy kirándulással. Fentről messze a Dolomitok gyakran nyáros is havas csúcsai meredeznek, zöld fű, és erdők mindenfelé. Viszonylag kevés állat van, de láthatunk mormotát, bölényt, vadmacskát és hiúzt is.

 

Film Nyári szánkópálya - Assling 

A pálya közvetlenül a vadaspark mellett található.
Az összesen 560m (lefelé 360 m) hosszú, 10 kanyarral ellátott pályán max. 40km/h sebességgel száguldhatunk, és a Lienzi Dolomitok csodálatos panorámája csak fokozza az élvezetet.

 

Film Heinfels

Lienz felől, közvetlenül Sillian előtt az út mellett magasodik Heinfels vára. 
A szájhagyomány szerint a hunok, sokkal valószínűbb azonban, hogy az avarok  alapították. Neve az évszázadok során Hunnenwelsből alkult át és lett Heinfels. Először 1243-ban említik írások , később a Görtzi grófok építették ki, ma privát tulajdonban van.  Ha erre járunk, mindenképp érdemes egy kis pihenőre megállni, és körbesétálni az impozás erődítményt.
Kép A vár allatt (Panzendorf/Heinfels) található Auzstria egyik legrégibb fedett fahídja, a 
Bannbrücke (Punbrücke). 
A 66 m hosszú, tetővel fedett fahídat, mely a Villgratenbach felett ível át, a szájhagyomány szerint 1781-ben bánáti sváb ácsok készítették. Két részből áll, az egyik a kocsik, a másik a gyalogosok számára készült. 
Ma műemlékvédelem alatt áll, forgalom nincs rajta.

 

FilmWichtelpark Sillian-Heinfels

Wichtel (manó, törpe) -nek nevezik erre felé szeretetteljesen a szülők csemetéiket.
Körülöttük forog itt minden! 
A Wichtelpark igazi, családosoknak való pihenő-, játszó-, szabadidőközpont, Ausztria leghosszabb csúszdájával, főleg a kisebbeknek való autodromjával, kötélcsúszdájával és számtalan más szórakozási lehetőségével. Minigolf, libikóka, családi hinta, csúszdák, mászókák, szökőkutak teszik teljessé a kínálatot. Miközben a gyerekek a játékeszközökön kitombolják magukat, a szülőknek lehetőségük van az erre a célra kialakított grillező helyen az ebédet, vagy vacsorát elkészíteni.
A park májustól októberig 8:00 - 20:00 óráig ingyenesen látogatható.
A park honlapja itt tekinthető meg.

 

 

Kép  Film Hochpustertalról
 

 

A mappában található képek előnézete Hochpustertal

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.