Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Defereggental

2009.02.17

Film Defereggental         St. Jakob  /  St.Veit  /  Hopfgarten 

A Defereggental a középső a három kelet-nyugati irányban húzódó kelet-tiroli völgy közül. A párhuzamosan futó két szomszédos völgy a Virgental és a Pustertal. A Defereggantalt a Schwarzach folyó szeli keresztül. A három legnagyobb település a völgyben 

  • Hopfgarten in Defereggen
  • St. Veit in Defereggen
  • St. Jakob in Defereggen

A Defereggental a maga kb. 60 km hosszával az Alpok egyik legérintettlenebb,  leghosszabb és legkevésbé lakott völgyei közé tartozik.  Itt található - több mint 2000 méteres magasságban - Ausztria legrégibb Almja, az írásos emlékekben már 1212 -ben is említett Jagdhausalm.
St.Jakob a Defereggentalban egy gyönyörű kiszélesedett medencében  1400 m magasan fekvő kis hegyi falu.  Az érintetlen természet, a gleccserek fehérlő csúcsa, idillikus virágzó rétek, mintha csak egy képeskönyvet nézegetnénk.
A "Kis-Tibet-nek" is nevezett üdülőhelyen található Közép-Európa legnagyobb cirbolyafenyő erdeje. A település legmagasabb pontja a 3496 m magasan lévő Rötspitze.

  

 

Film Lélegezzen mélyeket,
tankoljon energiát!

Élvezze a  nyugalmat, a kristálytiszta levegőt, amit a Defereggental kínál Önnek!
A völgy a test és a lélek igazi klíma-oázisa, különösen alkalmas asztmás és allergiás panaszok gyógyítására.
Dús legelők, cirbolyafenyő erdők, ősi alpesi legelők, és páratlan állat- és növényvilág jellemzik a Defereggentalt. Alpesi tavak, gleccserpatakok és folyók, sasok, zergék, kőszáli kecskék, mormoták, de ritka alpesi növények, mint az encián, havasi gyopár és orchidea is utunkba kerülhetnek  kirándulásaink során. Gyerekeinkkel való sétáink nemcsak élvezetesek, hanem tanulságosak is lehetnek, ha a számos tanösvény - mint pl. az "Apollo-Pillangó ösvény" Hopfgartenben, a "Vizi élményösvény" vagy a "Virág tanösvény" St.Jakobban - egyikén végigsétálunk.

  

Film Staller Sattel / Obersee

Kelet-Tirolból A Defereggentalon át a Staller Sattel ( olaszul  Passo Stalle ) nevü hágón át érhetjük el Dél-Tirolt ( Antholzertal ).  
A hágó legmagasabb pontja 2052 m, és egyben az osztrák-olasz határ is.
Az út csak a nyári hónapokban (május közepétől október végéig) van nyitva.  Az olasz oldalon a keskeny út miatt lámpával szabályzott egyirányú közlekedés lehetséges.
Az osztrák oldal felől (Obersee) minden egész órától 15 percen át, a másik irányból pedig minden óra 30. percétől a 45. percéig lehet behajtani.
Melyik horgász ne szeretne 2000 m magasan hódolni hobbijának ?
Az Obersee nevű tóba tavi pisztrángok és tavi lazacok vannak telepítve. 
Egynapra érvényes engedély 20 EUR-ért váltható.

 

Panoráma Obersee

Kép  Film a Defereggentalról

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.